Nackdelar med ett kreditkort

Det finns väldigt många fördelar med ett kreditkort och faktumet att det har nackdelar hamnar lätt i skuggan. Dock ska man gräva fram kortets sämre sidor så att du kan få en klar bild av vad det är du införskaffar och vad du går med på.

Den allra största nackdelen är självklart att ett kreditkort ger utrymme för impulsiva personer att spendera pengar de inte har och som de senare måste betala tillbaka, med ränta. Detta har genom åren försatt tusentals personer i skuldträsket och lyckas man inte ta sig upp snabbt, väntas endast en spiraltrappa ned, med betalningsanmärkningar, avgifter och ännu mer ränta.

Nackdelarna för dig som faktiskt kan ansvara för din ekonomi är faktiskt ganska få. Självklart är det negativt att du förväntas betala en ränta på allt du köper på kredit. Detta är något som kan avskräcka dig som är en sparsam person. Värt att säga är att räntan idag är väldigt liten och den ger dig ofta ett stort antal räntefria dagar. Alltså kan du handla på kredit utan att betala någonting i ränta.